Beate Grimsrud briljerer

Fabulerende, vond og himla underholdende!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Beate Grimsrud er en av våre mest fascinerende forfattere. Når hun kommer med ny bok, er det bare å åpne sinnet og la henne strømme inn i deg.

Hennes nye roman Jeg foreslår at vi våkner er fabulerende og realistisk, vond og forunderlig, og ikke minst svært underholdende.

«Beate Grimsruds nye roman Jeg foreslår at vi våkner en av de sprekeste, rareste og mest underholdende norske bøkene jeg har lest på svært, svært lenge» Sindre Hovdenakk, VG

Jeg foreslår at vi våkner, av Beate Grimsrud

Død og håp

Jeg foreslår at vi våkner handler om sykdom, smertefull kreftbehandling, død og dødsangst. Men frykt ikke, dette er på ingen måte en rent ut dyster og grim bok.

Her finner du e-boken

Nei, Grimsrud tar deg i hånden og leder deg trygt gjennom historiens krumspring. Romanen veksler mellom det lette og lyse og det mørke og vonde på et så elegant vis, at det er uforlignelig.

Forfatterens særegne humor gjennomsyrer romanen og gjør den helt unik. Jeg foreslår at vi våkner er forfriskende, original og skjellsettende.

Forlagets omtale:

En hvit konvolutt flyr gjennom lufta og inn i brevsprekken hos Vilde Berg. Hun står midt i livet. Hun har alt hun behøver. I konvolutten ligger beskjeden som skal snu opp ned på tilværelsen – hun er blitt alvorlig syk.

Livsglade og nysgjerrige Vilde har alltid stilt spørsmål til seg selv og verden, og hun har aldri tatt svarene for gitt. Når noe så selvsagt som ens eget liv kan opphøre, hvilke spørsmål stiller man seg da? Nå erfarer hun tiden som både knapp og utstrakt – hvor lenge må hun vente på svar, håp og bedring? Må hun skynde seg og bruke tiden godt?

Parallelt med fortellingen om Vilde som vil leve, fins alle historiene om henne som barn, da hun vokste opp innunder de sagnomsuste Dovrefjellene og da hun stjal en gullpenn fra farfar. Ut av gullpennen sprang fortellingene om den lengselsfulle og lekne rotta som håper å bli sett og elsket av reven med den vakre halen.

Virkelighet og drøm

Vildes verden er en sømløs kombinasjon av virkelighet og drømmer. Dette nettverket av fantastiske fabuleringer flettet sammen med smertefull realitet gjør et kraftig inntrykk på deg som leser.

Reven og rotta blir dine trofaste ledsagere gjennom historien til Vilde, mens Vildes eget perspektiv infiltrerer ditt eget.

Å lese denne romanen er som å befinne seg i det myke, forvirrende grenselandet mellom søvn og våken tilstand – stedet der alt kan skje, på begge sider av grensen.

Gjør deg selv en tjeneste, les Jeg foreslår at vi våkner. Den vil prege deg positivt i en tid som byr på mange utfordringer.