Battle of the Bloggers

Bloggerne kniver om leserne for tiden. Er det plass til alle?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Mye kan tyde på at de åpne og personlige historiene til unge, kvinnelige (og noen få mannlige) bloggere er blitt den nye ungdomslitteraturen.

Stadig flere bloggere får bokavtaler med norske forlag – til stor glede for mange unge lesere.

Det kan nesten virke som om bloggerne utkjemper en kamp seg imellom for å huke tak i leserne i bokmarkedet nå for tiden.

Er det virkelig plass til dem alle?

Ser man på antallet lesere, kan det virke sånn.

Ungdom, og en del voksne, går mann av huse for å kjøpe og lese de personlige beretningene til bloggere som Sophie Elise Steen Isachsen, Anniken Jørgensen og Anna Rasmussen som skriver åpent om blant annet kjærlighetssorg, depresjon, barndom og sosialt press.

Denne høsten utgis det en lang rekke personlige bøker fra Norges største og mest kjente bloggere.

Vi har samlet noen av dem her i ARK-bloggen.

 

Battle of the Bloggers

Bare en natt til av Anniken Jørgensen, (Panta)

«Annijor» (22)

Bare en natt til av Anniken Englund Jørgensen

Debutboka til Anniken Englund Jørgensen (22), bedre kjent under bloggnavnet Annijor, handler om Jørgensens opplevelse av kjærlighetssorg gjennom ungdomsårene. Boka byr på hemmeligheter hun aldri tidligere har fortalt.

 

Elsk meg av Sophie Elise Steen Isachsen, (Cappelen Damm)

«Sophie Elise» (23)

Elsk meg av Sophie Elise

Elsk meg handler om en ung jente på vei inn i en av de sterkeste formene for avhengighet et ungt menneske kan oppleve: Forelskelse. Dette er en bok som viser alt det utenkelige man er villig til å gjøre for noen man har blitt avhengig av og som ikke har samme følelser for deg. Boka er basert på en rekke svært personlige og litterært anlagte notater som Sophie Elise har skrevet opp gjennom årene, og gir et unikt og engasjerende innblikk i hvordan det er å være ung og forelska i 2018.

 

Sykt normal av Martine Halvorsen, (Forlaget Nord)

«Martinehalvs» (20)

Sykt normal av Martine Halvorsen

«Hvorfor har jeg brukt så mye tid på å ikke ha det bra? Så mye tid på å tro at jeg ikke er flink nok, bra nok, sterk nok og fin nok. Perfekt nok.»

Dette er en bok om ungdomstiden for ungdommen og ungdomsforeldre. En bok om livet bak døra til jenterommet og de smilende profilbildene på sosiale medier. Dette er boken alle ungdommer og deres foreldre bør lese for å skjønne hva tenåringer går gjennom i en ny digital hverdag.

 

Shirog av Isabel Raad, (Egmont Publishing)

«Sraad» (24)

Shirog - jenta jeg en gang var, en bok av Isabel Raad

Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sjukt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete.

I denne boka forteller jeg om menneskene, hendelsene og tankene som jeg ikke har klart å fortrenge opp igjennom. Dette er grunnen til at jeg er meg. Uten Shirog, ingen Isabel. Shit, jeg får fremdeles frysninger av å høre det navnet.

 

Pihl i hjertet av Camilla Phil (40), (Pilar Forlag)

Pihl i hjertet, en bok om hverdagslykke, skrevet av Camilla Pihl, en av landets mest inspirerende bloggere

Pihl i hjertet er en sterk historie om kraften du kan finne i de små øyeblikkene. Om viktigheten av å finne rom til deg selv i en hverdag som er altoppslukende. Det er en bok om å omfavne det lille og tilgi det store. Camilla Pihl, en av landets mest inspirerende bloggere, har skrevet en enkel guide til hverdagslykke.

 

Text on the Beach av Henrik Elvejord Borg (Kagge)

Text on the beach av Henrik Elvejord Borg fra realityprogrammet Ex on the Beach

Realityshowet Ex on the Beach har underholdt og sjokkert TV-tittende nordmenn denne høsten. Da Henrik Elvejord Borg ble med i TV-programmet, hadde han som mål å skrive bok om opplevelsen. Mellom fyllefester, sex og dramatiske intriger satte han seg ned og noterte i dagboka si. Text on the Beach er en ærlig fortelling om livet foran og utenfor kameralinsene.

 

Naken av Anna Rasmussen (Gyldendal)

«Mamma til Michelle» (22)

Naken : livet bak "Mamma til Michelle", Anna Rasmussen, blogger

Denne boka ble utgitt i 2017, og er nå å få i pocketversjon. Anna Rasmussen, mest kjent som «Mamma til Michelle», ble gravid som 14-åring. Siden den gang har hun fått to nye barn og bygget opp Norges største blogg. I Naken forteller hun den usminkede historien om sitt eget liv.