Åtte gode grunner til å høre på lydbøker

Lydbøker byr på uante muligheter. Å lytte til en historie mens man driver med andre ting – eller ligger rett ut med øynene lukket – er rett og slett himmelsk.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Dersom du er en av dem som trenger bitte litt overtalelse til å ta i bruk dette praktiske og fantastiske bokformatet, så får du her 8 gode grunner til å høre på lydbøker:

Se vårt flotte utvalg lydbøker her!

spising_lydbok1. Du kan spise favorittmaten din uten å måtte ta en pause i lesingen. Det være seg om du spiser taco, sushi, tapas, burger eller hva enn hjertet begjærer.

Tips-2_lyttetilandressamtaler2. Sitter du på kafé eller lignende, kan du late som at forbipasserende eller gjester ved de andre bordene fører dialogene du hører på.

Tips-3_fargelegging3. Du kan trene, gå tur, oppleve naturen, lufte bikkja, ta oppvaska og samtidig sluke klassikere, grøssere, omdiskuterte samtidsromaner, krimromaner eller fantasybøker. Litt av noen fluer i samme smekken.

Tips-4_liggepåsofa4. Du kan la øynene hvile etter en lang dag på jobb eller skole, og samtidig fortsette på historien du ikke klarer å slippe taket i.

Tips-5_mobilihand5. Du trenger ikke drasse med deg en masse bøker når du er på farta, det holder med en smarttelefon og ARK e-BOK-appen.

Tips-6_enbedrelytter6. Du blir – faktisk – en bedre lytter i andre situasjoner også. Og lydbøker sies å øke barns ordforråd og utvikle høytlesningsevnen deres.

Tips-7_lyttesammen7. Du kan dele bokopplevelsen med andre, for eksempel på biltur eller på hytta.

Tips-8_rubiks

8. Lydbok = hjernetrim. Forskning viser at ulike erfaringsdeler av hjernen vår aktiveres når vi lytter til en historie.

ARK-appen er Norges mest populære leseapp til lydbøker og e-bøker. Har du ikke lastet ned appen ennå, kan du gjøre det her, og motta gratis e-bok samtidig.