Asiatiske kjøttkaker

Asiatiske kjøttkaker er en fryd for ganen. Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet deler sin nydelige oppskrift med deg her.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Jeg er glad i asiatiske smaker, og disse kjøttkakene er stappfulle av smak. Jeg liker å servere dem i salatblader med litt agurk, vårløk, koriander, chili og/eller chilisaus. Sett alt på bordet, så kan alle komponere sine egne burgere – det er alltid morsomt! Vil du ikke servere kjøttkakene i salatblader, kan du bruke pitabrød i stedet. Og vil du lage en større middag, anbefaler jeg at du lager en wok med nudler eller ris, masse grønnsaker og kjøttkakene på toppen.

 

24 små kjøttkaker

100 g strøkavring eller panko (japanske brødsmuler)

800 g kjøttdeig av svin

3 vårløk, finhakket

3 cm frisk ingefær, revet

3 hvitløk, presset eller revet

1 liten rød chili uten frø, finhakket

1 ss soyasaus

1 ts sesamolje

2 egg

olivenolje til steking

eventuelt salt og pepper

 

TIL SERVERING

blader fra et hodesalat

½ agurk, skåret i fine tynne strimler

en god håndfull frisk koriander, grovhakket

3 vårløk, finhakket

1 chili, finhakket

sweet chili saus

 

Bland alle kjøttkakeingrediensene i en bolle. Varm litt olje i en stekepanne, og stek en liten bit av farsen. Smak. Juster eventuelt smaken med salt eller pepper om du synes det er nødvendig.

Form små kjøttkaker eller kjøttboller av farsen. Stek dem på god varme i en stekepanne. Ikke stek for mange om gangen, gjerne ikke flere enn 6 i steke – pannen samtidig. Hold kjøttkakene varme i ovnen mens du steker resten. Server dem med tilbehøret.

 

TIPS: Kjøttkakene kan fryses. De er så små at de tiner raskt i en varm stekeovn.

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal