Asiatisk biffsalat – sprø, frisk og deilig

Fremover skal vi ukentlig by på en inspirerende og smakfull matoppskrift her i ARK-bloggen, sjenerøst delt av Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet. Denne uken byr hun på en frisk og deilig asiatisk biffsalat!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Finn frem en skarp kniv og vær forberedt på å bruke litt tid ved skjærefjøla. Jo mer flid du gjør deg, desto bedre blir denne salaten – masse smak, sprø konsistens og dessuten god dagen derpå. Salaten er stor nok til 4 personer, men hvis dere bare er to, har du nok til lunsj dagen etter.

 

4–6 porsjoner

 

500 g ytrefilet av storfe, grillet (la kjøttet hvile en stund før du skjærer i det)

 

DRESSING

1 dl rapsolje

saften av 2–3 lime

2 ss soyasaus

1 ss brunt sukker

eventuelt 1 ts thaifiskesaus

1 ss finrevet frisk ingefær

 

SALAT

½ kål, finstrimlet

5 gulrøtter, finstrimlet

5 vårløk, finsnittet

100 g spinat, i strimler

1 rød paprika, finstrimlet

2 håndfuller peanøtter, grovhakket

1 stor bunt koriander, grovhakket

sesamfrø

 

Lag dressingen. Bland alle ingredienser, og smak til med mer brunt sukker, soyasaus eller limesaft om ønskelig. Finn den riktige balansen mellom salt, søtt og syrlig.

Bland kål, gulrot, vårløk, spinat, paprika og peanøtter i en stor bolle. Hell over ⅔ av dressingen, og bland godt. Smak eventuelt til med mer dressing.

Skjær kjøttet i fine skiver, og bland dem lett i salaten.

Ha salaten over på et stort fat, og dryss grovhakkede korianderblader og sesamfrø på toppen. Server!

TIPS: Biffen kan du marinere før grilling – bruk gjerne asiatiske krydder. Biffen kan også byttes ut med kylling.

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal