Alt-i-ett-kyllinggryte

Dårlig tid i hverdagen? Denne kyllinggryta tilberedes i en og samme gryte. Retten er rask å lage, smaker supergodt og gir lite oppvask – det kan vel ikke bli stort bedre? Oppskriften byr Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat på bordet på. Hun er aktuell med ny kokebok i midten av september: Mat på bordet hver dag.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Jeg liker best å bruke kyllinglår (med bein) til denne retten – kjøttet er saftigere enn kyllingbryst. Når det er sagt, er det ikke noe problem å erstatte kyllinglår med bryst om ønskelig.

 

Ingredienser

1,5 kg kyllinglår

1 sitron, finrevet skall av

1 ts tørket oregano

1 ts hvitløkskrydder

salt og pepper

100 g bacon, i terninger

2 løk, grovhakket

5 hvitløkfedd, finhakket

300 g ris

1 boks kikerter, 400 g

8 dl kyllingkraft eller -buljong

1 sitron i skiver (bruk gjerne den du har tatt skallet av)

rapsolje eller annen nøytral olje til steking

 

Ovnstemperatur 200 °C.

 

Fremgangsmåte

Gni kyllingen inn med sitronskall, oregano, hvitløkskrydder samt litt salt og pepper.

Bruk en gryte (med lokk) som er stor nok til å romme alle ingrediensene. Varm den opp, ha i litt olivenolje og stek kyllingstykkene i omganger. De skal ikke gjennomstekes, de skal bare få fin farge. Løft stykkene over på en tallerken etter hvert som de blir ferdige.

Fjern brente biter eller krydder fra gryten og ha i bacon. Fres til det er gjennomstekt og har fått litt farge. Ha i løk og stek videre på middels varme. Ha i hvitløk og stek videre.

Ha så i risen og stek til den er gjennomvarm. Tilsett kikerter og buljong. La det koke opp.

Legg kyllingstykkene øverst i gryten. Fordel sitronskiver på toppen av kyllingen, eller rundt om i gryten. Sett på lokk og sett gryten i ovnen.

La kyllinggryten stå i ovnen i ca. en halvtime. Løft av lokket, sett på grillen og stek videre i 10 minutter. Er risen for tørr, kan du tilsette mer buljong før du setter på grillen.

Server direkte fra gryten, gjerne med en salat til. Pynt med frisk persille om du har.

Tips: Prøv også alt-i-ett-meksikansk gryte!

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Denne høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, Mat på bordet hver dagder hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering september 2017 deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.