5 tips til påskekrim på øret

Å tilbringe påska i en solvegg med lydbok på øret, det er toppen av lykke.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Det sies at det er påskemorgen som slukker sorgen, men vi er ganske sikre på at lydbok gjør nøyaktig det samme. Og lite slår en spennende krimbok som får pulsen til å rase og nakkehårene til å stritte.

Lydbok er en fantastisk oppfinnelse.  Du kan gjøre hva som helst – vaske opp, gå en tur, strikke, skjære grønnsaker, glane på tretoppene – og samtidig leve deg inn i et mystisk, nervepirrende og gruelig spennende univers.

Har du ikke nok lesestoff i påska, eller lengter du etter en god lydbokopplevelse?

Vi har valgt ut noen krimtips til deg her, som garantert gjør at både trivselen og pulsen skyter i været.

 

Dronen av Unni Lindell

Dronen

En perfekt lydbok mens du rusler gatelangs i påskesola! Dronen sikret Unni Lindell Rivertonprisen 2018, og er andre bok i Lindells kritikerroste krimserie om Marian Dahle.

«Dette er Unni Lindell på sitt beste!» VG

 

Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk

Gutten som elsket rådyr

Kanskje du ikke skal gå en tur i fjellet mens du hører på denne? Eller kanskje det er nettopp det du skal gjøre … I den tredje boken fra krimfenomenet Samuel Bjørk møter Holger Munch og Mia Krüger på en merkelig og intrikat sak, der en ballettdanser blir funnet død i et fjellvann iført fullt ballettutstyr. Boka ble nominert til Bokhandlerprisen 2018.

«Beste så langt. (…) Samuel Bjørk tar i bruk en kreativ og original drapsmetode i sin nyeste krim.» VG

 

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus av Lars Kepler, lydbok

Pass på å sitte i en varm solvegg når du hører på denne. Lazarus lover nemlig timevis med gåsehud når Joona Linna etterforsker drapet på en gravskjender i sjuende roman i den bestselgende krimserien.

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller. Nok en gang makter ekteparet bak psevdonymet Lars Kepler å levere en roman som er så intens at den kan ta nattesøvnen fra de fleste.» Tvedestrandsposten

 

Utover enhver rimelig tvil av Malin Persson Giolito

Utover enhver rimelig tvil, lydbok av Malin Persson Giolito

Rigg deg til med pledd og tekopp, og mesk deg med appelsiner, påskesnop og et nervepirrende rettsalsdrama av høyeste kvalitet, fra en av Sverige mest populære krimforfattere.

«… helt mesterlig.» Aftonbladet

 

Møt meg i paradis av Heine Bakkeid

Møt meg i paradis, en lydbok av Heine Bakkeid, nominert til Rivertonprisen 2018

Hør på en original, frisk og nervepirrende nordisk noir av aller høyeste kvalitet mens du smører inn lammelåret med hvitløk og krydderurter, skreller poteter og stirrer ut av vinduet med et glass rødvin i hånda.

«Herlig mørk fornøyelse. Merk deg navnet Heine Bakkeid først som sist. Hans andre krim er fascinerende nordic noir av høy kvalitet.» VG

 

God påske!