5 romantips fra Mammutsalget

Det bugner av fantastiske romaner i årets største boksalg – her er fem romantips fra Mammutsalget!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Om gode romaner er din kopp te, har vi fem strålende romantips til deg fra Mammutsalget.

Nå som salget endelig er i gang, er det bare å meske seg med fantastiske leseropplevelser fremover – eller fylle opp gaveskuffen for hele året.

Dette er noen av våre romanfavoritter fra salget.

Fem romantips fra Mammutsalget

Trilogien om Gutten av Jón Kalman Stefánsson

«Storslagent» VG

Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Slik har det vært i hundrevis av år. Det har alltid vært like hardt, og like farlig.

Bare Bardur kan tenke seg et annet liv. Det er derfor han bærer med seg en bok i sekken. Ved siden av ham sitter Gutten. Han har knapt begynt å leve, og nå må han forstå døden. Er det slik det er å være mann, å være menneske? Og hvordan kan man fortelle om det?

Trilogien om Gutten

Kjøp Trilogien om Gutten her

Søsterklokkene av Lars Mytting

Lars Mytting er en historieforteller av rang. Med Søsterklokkene evner han igjen å fortrylle leseren med en mesterlig og besnærende roman om mystikk, kultur og kjærlighet. Dette er rent gull for den som elsker god historiefortelling, karakterer man faller for umiddelbart samt et språk på øverste nivå.

«Et gullegg!» VG

«Praktfull historisk roman.» Adresseavisen

Søsterklokkene, Lars Mytting, romantips fra Mammutsalget

Kjøp Søsterklokkene her

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger

Med denne romanen hanket Simon Stranger inn den prestisjetunge Bokhandlerprisen 2018. Dette er en storslått og sterk roman om hvordan utenforskap, sinne og ydmykelser kan få frem det ondeste i et menneske. Samtidig er det en fortelling om samhold, overlevelse og evnen til å leve videre.

«Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Oppsiktsvekkende vellykket (…) et helstøpt litterært verk.» VG

Leksikon om lys og mørke, Simon Stranger, romantips fra Mammutsalget, Aschehoug, ARK Bokhandel

Kjøp Leksikon om lys og mørke her

Jomsviking: Vinland av Bjørn Andreas Bull-Hansen

Vinland, Jomsviking, romantips fra Mammutsalget

Kjøp Vinland her

Den perfekte boka for alle som elsker dramatikk og action! Dette er en praktfull murstein av en spenningsroman fra vikingtiden. Så intens at det lukter blod av sidene, og så realistisk at du garantert vil få gåsehud.

«Storslått skaldekunst. […] Den andre boken i serien om jomsvikingene er eventyrlig, oppslukende lesing. En lesefest for alle med interesse for vikingtiden.» VG

 

Lærerinnens sang av Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er et sikkert kort for den som ønsker å lese en god roman av en skarp forfatter med full kontroll på pennen og dyp innsikt i menneskets psyke.

Dette er en ektefølt, morsom og innsiktsfull lydbok om å bli rokket i sin selvforståelse, fra en av våre største forfattere.

«Strålende Hjorth!» VG

Lærerinnens sang, romantips fra Mammutsalget

Kjøp Lærerinnens sang her