5 pockettips til sommerferien

Nå nærmer sommerferien seg med stormskritt! Har du ferielektyren klar?

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Sommerferie og pocketbøker går sammen som hånd i hanske – vi har strålende pockettips til deg, bøker som passer perfekt i enhver feriemodus.

Om kort tid ligger du kanskje på ei strand et sted, eller du sitter i solveggen på hytta. Kanskje tilbringer du noen feriedager i byen, i hagen eller på balkongen – og da er det viktig å ha godt lesestoff for hånda!

Ingen sommerferie er komplett uten en fantastisk leseopplevelse – og til det er pocketboka en hendig makker.

Her har vi valgt ut noen av årets beste pocketnyheter til deg.

Pockettips til sommerferien

Sommerlys, og så kommer natten av Jón Kalman Stefánsson

Bedre sommerlesning skal du lete lenge etter! Jammen er det sjelden vare å få lese en så nydelig, original og behagelig roman som Sommerlys, og så kommer natten.

Les vår bokomtale her.

Teksten løfter deg opp med myke, varsomme hender og bærer deg gjennom beretningen – fra den ene karakteren til den andre, fra den ene snodige og finurlige situasjonen til den andre.

Handlingen hopper mellom menneskene i den lille islandske bygda. Du blir kjent med dem alle, de lykkelige og de ensomme, de eksentriske og de lengtende. Dette er ei bok vi skulle ønske det gikk an å slette fra hjernen, så vi kunne lest den igjen – og igjen!

«Endelig er Jón Kalman Stefánssons Sommerlys – og så kommer natten oversatt til norsk. (…) Sødmefylt, humoristisk, vakkert og sorgtungt. (…) Tone Myklebost har oversatt boka, slik hun har gjort med samtlige av Stefánssons etter hvert mange norske titler. Min begeistring skyldes også hennes gjendiktning av Stefánssons unike litterære univers.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Store drømmer og små menneskeliv smelter sammen til en helstøpt litterær enhet i denne vakre romanen. (…) strålende oversatt av Tone Myklebost. (…) Den er noe silkemykt og nærmest florlett over språket til Stefánsson i denne boken, noe som kler den drømmeaktige atmosfæren som hviler over historiene vi blir fortalt.» Sindre Hovdenakk, VG

Sommerlys, og så kommer natten av Jon Kalman Stefansson

 

De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru

Iblant ramler du over bøker som rett og slett slår et hull i tilværelsen din. De kommer til å drukne i sine mødres tårer er en sånn bok. Den smekker til deg i fjeset og fester seg som en tistel i sinnet ditt. Les den i sommer, dette er et pockettips du kommer til å takke oss hjertelig for!

Les vår bokomtale her.

«Jeg kunne sagt at Anyurus roman er som en fakkel som lyser i mørket, men det er kanskje heller slik at Anyuru køler på med mørke – for at vi skal se klarere. Dette er årets mørkeste roman. Så langt. Ingen vet hva fremtiden vil bringe.» Knut Hoem, NRK.no

«Svenske Johannes Anyuru befester sitt ry som en av Nordens viktigste yngre forfattere med dette stjerneskuddet av en roman. (…) Anyuru vant Augustprisen for denne romanen i fjor – og her skriver han brutalt vakkert og medrivende om terrorisme og utenforskap, iblandet skrekkscenarier fra en framtid ingen håper vil bli en realitet.» Arne Hugo Stølan, VG

De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru, pockettips

Søsterklokkene av Lars Mytting

Lite gjør seg så godt på stranda som en historisk roman skrevet av Lars Mytting – en historieforteller av rang. I Søsterklokkene fortryller han deg med en mesterlig og besnærende fortelling om mystikk, kultur og kjærlighet. Dette er rent gull for deg som elsker god historiefortelling, karakterer du faller for umiddelbart samt et språk som klinger rent og melodisk.

«Et gullegg!» VG

«Praktfull historisk roman.» Adresseavisen

 

Søsterklokkene av Lars Mytting pocket

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger

Leksikon om lys og mørke gjør seg godt i solskinnet, for dette er sterke saker. Simon Stranger skaffet seg den prestisjetunge Bokhandlerprisen 2018 med denne romanen. Det er en storslått og sterk roman om hvordan utenforskap, sinne og ydmykelser kan få frem det ondeste i et menneske. Samtidig er det en fortelling om samhold, overlevelse og evnen til å leve videre.

Les mer om Bokhandlerprisen 2018 her

«Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Oppsiktsvekkende vellykket (…) et helstøpt litterært verk.» VG

pocket, Leksikon om lys og mørke, Simon Stranger, sommerlesing, Aschehoug, ARK Bokhandel

Jordmor på jorda. Huset under Blåhammaren av Edvard Hoem

Edvard Hoem, sukk, for en forfatter! Jordmor på jorda er et livsdrama og et episk kvinneportrett av en husmannsdatter som nektet å bøye seg for bygdesnakket – som gikk fra Romsdal til Christiania for å bli jordmor. Ni måneder senere gikk hun hjem igjen, og arbeidet som jordmor i mer enn femti år. Les denne under et tre der solstrålene trenger gjennom bladverket og kiler deg på nesa. Dette er et pockettips med høy kvalitet!

«Storslått slektshistorie … Edvard Hoem er ikke bare en suveren forteller som lekende lett kan forvandle hverdagsliv til følelsesladde historier. Han må også være den fremste slektsforskeren blant våre forfattere … De levende og presise skildringene av hennes erfaring og kunnskap om fødsler, barsel og kvinnekropper, er både fascinerende og lærerike …Jordmor på jorda. Huset under Blåhammaren er en vakker, rørende og storslått bok. Nok en gang har Hoem forvandlet slektshistorie til gripende litteratur» NRK P2

Jordmor på jorda av Edvard Hoem, gitt ut av Forlaget Oktober, sommerbok, romangull, ferielektyre, pockettips