På date med alt fra Heathcliff til Kim Karlsen

Det drar seg mot valentinsdagen. Hva om du kunne valgt å dra på date med hvem du ville fra litteraturens verden? Hvem ville du valgt?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Her får du vite svaret til en rekke ulike forfattere, deriblant Gunnar Staalesen, Bjørg Thorhallsdottir og Stefan Ahnhem.

 

Lucinda Riley:

– It has to be Jay Gatsby, the eponymous hero/antihero of The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald. The extraordinary fictional life he led, coupled with his complex personality and physical allure, gets me every time. There wouldn’t be a dull moment.

If I could pick two, the other would be ‘Mouse’, the enigmatic hero/antihero in The Shadow Sister.

 

Tor Even Svanes:

– Jay Gatsby. Arturo Belano og Ulises Lima fra Bolaños Ville detektiver. De tolv borgerne som møtes på Crown Hotel i Eleanor Cattons De strålende (The Luminaries). Må denne brokete forsamlingen begrunnes?

 

Catherine Blaavinge Bjørnevog:

– Heathcliff fra Wuthering Heights. Han både skremmer og forfører.

 

Sissel Værøyvik:

– Å – da må jeg gå bakover i tid og hente frem Heathcliff fra Stormfulle høyder! Han var egentlig en ufyselig grinebiter, men jeg husker hvordan hjertet mitt blødde for ham da jeg var liten og så filmen (eller kanskje var det en serie, det husker jeg ikke) på tv – før jeg senere leste boken. Han ble jo så fryktelig dårlig behandlet i oppveksten. Vi skulle ha snakket om hvorfor det ble som det ble. Jeg er nemlig sikker på at han var god på bunnen. Men stevnemøte hadde det nok ikke blitt. Han glemte jo heller aldri sin Cathy. Men middag på en trivelig restaurant, og en flaske god vin – det måtte vel ha blitt bra?

 

Heidi Linde:

– Det må bli Kim Karlsen. Har vært forelska i ham helt fra jeg leste Beatles.

 

Tiril Broch Aakre:

– Det må bli en Hemingway-karakter, hadde nær sagt hvem som helst av dem, jeg er litt forelsket i alle.

 

Stefan Ahnhem:

– Lisbeth Salander. Så kunne hun kanskje hjelpe meg med å få skriveren til å prate med datamaskinen.

 

Gard Sveen:

– Moira Langtry fra The Grifters av Jim Thompson. Selve inkarnasjonen av dama som mora di advarte deg mot. Helt sikkert det dummeste jeg noensinne hadde gjort, men definitivt ikke det kjedeligste. Blakk, rundlurt og en drøy erfaring rikere.

 

Gunnar Staalesen:

– Stevnemøte? Snakker vi romantikk her? Jeg har i alle fall i mange år ønsket meg et stevnemøte med Amalie Skram. Jeg tror vi to hadde hatt mye å snakke sammen om.

 

Bjørg Thorhallsdottir:

– Mr Grey, ha ha.

 

(BOK365)