10 lesetips for barna i påsken

Godt lesestoff hører påsken til om du velger å feriere ved fjellet, ved sjøen eller i byen. Vi har funnet frem våre beste lesetips for barna.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Fra 0-3 år

Brillebjørn i svømmehallen

Brillebjørn og mamma skal i svømmehallen. Brillebjørn elsker å plaske og sprute. Det er et lite basseng og et stort basseng i svømmehallen. Brillebjørn har så lyst til å hoppe uti det store bassenget, sånn som de store barna, men det er kjempeskummelt å få vann i øynene. Kanskje det er best å bare være i det lille bassenget? Men det er jo et babybasseng.

 

Fuglelyder

Bli med inn i skogen, ved vannet og ut i hagen og hør på fuglene. Se på bildene, trykk på knappene og lytt til våre små dyrevenner. Hvordan høres det ut når svanen lander på vannet? Ko-ko – tuit, tuit – kvakk, kvakk – klarer du å etterligne fuglene? Trykk på knappene og bli med å utforske fuglenes verden.

 

Fra 3-6 år

Følelsene fra glad til gråt

Små barn har ofte STORE følelser. Her får de hjelp til å snakke om følelsene, og takle dem. Perfekt bok for barnehagebarn og barn i småskolen. En flott gavebok med historier og følelser å snakke om hver dag i en hel uke. Historiene har ulike hovedpersoner og alle barn kan kjenne seg igjen i situasjonene som blir beskrevet og følelsene de utløser.

Disse følelsene har hver sin fortelling i boka: Kjærlighet, Glede, Sorg, Sjenerthet, Sjalusi, Redsel og Sinne.

 

Fins det dinosaurer?

Lurer du på om det fantes dinosaurer? Og hvor store de var, eller hva som skjedde med dem? Da kan du lese denne boka. Kikk bak klaffene, så finner du svarene. Passer for små barn med dinosaurdilla.

 

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage: Påskeegg, krabber og mygg

Barnehagekrim! Tredje samlebok om verdens yngste snushaner! I denne boken har vi samlet følgende tre fortellinger: Hvor er påskeegget, Hvor er krabbene og Hvor er myggen?

Fra 6-9 år

Barnas påskenøtter

Stor quizbok full av morsomme påskenøtter og sprø vitser! Med denne quizboka blir påsken komplett. Barnas påskenøtter inneholder hundrevis av spørsmål og svar som det er gøy å holde på med sammen med familie og venner i påskeferien. Kos deg med spørsmål om alt fra fotball og filmer til dyr og rekorder! Boka byr på hundrevis av spørsmål om alt det du kan, det du ikke visste du kunne – og om alt som er gøy å lære. Blir det for mye hjernetrim? Da er latter løsningen! Ta quizpauser underveis og les massevis av tullete, tørre og teite vitser. De har lattergaranti!

 

Operasjon Rød sløyfe

Politiet i Elvestad etterforsker en serie mystiske tyverier, men overser noen viktige spor. Blant annet at alle husene som det har vært innbrudd i, ser ut til å ha blitt merket på forhånd. Detektivbyrå nr. 2 er på saken! Tiril, Oliver og Åtto må ikke bare finne ut hvem som står bak, de må også fange tyvene før de drar fra byen.

 

Fra 9-12

Arkin lysets vokter – hemmeligheten

Arkin er en ensom og engstelig gutt som alltid har følt seg annerledes. Men han er også smart og underlig talentfull i tegning. Det er åtte måneder siden han mistet moren sin, og tomrommet hun etterlot seg holder på å sluke ham hel. Men alt forandres den dagen en mystisk, gammel vaktmester på skolen etterlater en enda mer mystisk gåte til ham. Og idet han løser gåten åpner det seg en magisk verden… Arkin – Lysets vokter er en vakker portalfantasy der drømmer blir virkelige, der ensomhet og savn redder liv, og der den minste personen kan kaste den lengste skyggen! Hvis han våger! Bokserien er besettende, vakker, rørende, varm og underfundig. Ja, alle ingredienser som et ordentlig epos skal inneha! Arkin –

Lysets vokter: Hemmeligheten er den første boken av fire, i serien om Arkin

Trollriket

Sonja drar vennene sine med på en farefull ferd inn i berget der trollene bor. Oppdraget er å redde onkel Henrik! De får en overraskende hjelper med seg på veien, men gode krefter til tross, det er ingen fra Jotundalen som kan slå trollene på hjemmebanen deres. Men ikke alle i følget ER fra Jotundalen! Malin Falchs Nordlys-serie har tatt Norge med storm og solgt over hundre tusen bøker. Dette er en tegnet portal-fantasy inspirert av norske eventyr. Nordlys bok 4 er Malin Falchs sjette bokutgivelse.

Fing

Fia Fromm har alt hun ønsker seg. Men alt er ikke nok. Hun vil ha mer, mer, MER! Når Fia erklærer at hun vil ha en FING, er det bare ett problem … Hva er en FING?
Herr og fru Fromm gjør alt de kan for at deres elskede datter skal være lykkelig. De oppsøker til og med de skumle bibliotekshvelvene for å dykke ned i de støvete sidene i den mystiske Monsterpedia. Deres desperate søken fører dem til dypet av den mest junglete jungelen, der de sjeldneste skapningene kan bli funnet.
Men vil de noen gang finne en FING?

 

Johnny 777 Mission 3: Moskva

FORDI OPPDRAGET ER LIVSFARLIG, BRUKER VI BARN!

Livet i Indre Gnurtedal kan aldri bli det samme. Jon har fått kodenavnet Johnny 777 og jobber som hemmelig agent for EHO sammen med den mystiske Ninja-Prinsessa. Nå er han på vei til Moskva for å hamle opp med spilldesigneren og superskurken Oli-Gark Olssen. Men hvorfor må han dra alene? Og hva har skjedd med Ninja-Prinsessa? Mission 3: Moskva er tredje bok om agent Johnny 777 – en gjennomillustrert serie full av humor, action og spenning.