10 barneboktips fra Mammutsalget

Mammutsalget er breddfullt av strålende barnebøker.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det er så mange fantastiske barnebøker i årets største boksalg, at det kan være vanskelig å velge – derfor har vi funnet masse gode barneboktips fra Mammutsalget til deg.

Få fem kokeboktips fra Mammutsalget her

Nå kan du velge og vrake i barnebokstas – fyll hyllene på barnerommet eller gaveskuffen til alle bursdager som kommer trippende.

Ti barneboktips fra Mammutsalget – i stigende aldersrekkefølge

Emma og lillebror av Gunilla Wolde

En klassiker! Bøkene om Emma er elsket av generasjoner. Denne gangen handler det om lillebror. Noen ganger synes Emma det er dumt med lillebrødre, mens andre ganger synes hun det er koselig. Gjenkjennelig og hyggelig for de små.

Emma og Lillebror

Kjøp boka her

Snart sover du av Haddy Njie og Lisa Aisato

Barn sover. Voksne sover. Dyr sover. Og årstidene sover, de også. En vakker nattabok til å lese på sengekanten, året rundt, for liten og stor.

«Uttrykksfullt, fargesprakende, bilder som fungerer som fortellinger i seg selv. Rett og slett en god bok. Som allerede nå melder seg på som kandidat til årets vakreste bok.» Tønsberg Blad

Snart sover du, barneboktips fra Mammutsalget

Kjøp Snart sover du her

Lille Frosk av Jakob Martin Strid

En sommernatt faller en meteor gjennom taket hos en froskefamilie. Inni meteoren sitter en liten frosk. Familien tar seg av ham og kaller ham Lille Frosk. Lille Frosk gjør imidlertid så mange slemme ting at de til slutt ikke vet sine arme råd. Da begir han seg ut i verden – men familien glemmer ham ikke.

Lille Frosk

Kjøp Lille Frosk her

Hvor er Willy: Den fantastiske reisen av Martin Handford

Enda en klassiker som unga (og de voksne) aldri blir lei! Bli med Willy til morsomme fantasilandskap og prøv å finne ham blant gumlende grovetere, krigerske munker, drageflyvere, dykkere, kjemper og mange andre skapninger.

Hvor er Willy?

Kjøp Hvor er Willy? her

Barnas første bildeatlas av Emily Bone

Med denne boka kan barna studere verdensdelene og finne ut hvilke land som ligger hvor, hva hovedstedene heter og hvordan verdens flagg ser ut. Her kan de fordype seg i 15 nydelige illustrerte kart og lære om landenes typiske tradisjoner, berømte landemerker og fascinerende dyreliv.

Barnas første bildeatlas, barneboktips fra Mammutsalget

Kjøp Barnas første bildeatlas her

Dinosaurer og forhistoriske dyr

Et praktfullt leksikon om dinosaurer og forhistoriske dyr med mer enn 250 fargeillustrasjoner.

Les om Brachiosaurus, som veide mer enn 12 elefanter. Møt Seismosaurus, som muligens er det lengste landlevende dyret noensinne. Den var opptil 50 meter lang, og kan ha veid så mye som 100 tonn. Lær om Deinosuchus, tidenes største krokodille, med en hodeskalle som målte over to meter.

Dinosaurer og forhistoriske dyr

Kjøp Dinosaurer og forhistoriske dyr her

Verdens verste barn av David Walliams

En gutt som samler på buser, en jente som elsker møkk og en gutt som sikler så mye at han stadig havner i trøbbel. Møt de verste barna i verden!

David Walliams følger i Roald Dahls fotspor med hysterisk morsomme bøker på barnas premisser. Denne gangen byr han på en historier om katastrofalt ufyselige unger – og du kommer til å elske det.

Verdens verste barn, barneboktips fra Mammutsalget

Kjøp Verdens verste barn her

Midnattsgjengen av David Walliams

Med Midnattsgjengen har David Walliams skapt nok en hjertevarm og hysterisk morsom fortelling, som barna elsker.

Ved midnatt sover de fleste barn, men for midnattsgjengen er det nå det begynner …

Da Tom får en cricketball i hodet, må han legges inn på Lord Skillings hospital. Der blir han tatt imot av en skummel portør, og enda verre blir det når han møter den onde bestyrerinnen for barneavdelingen. Snart viser det seg imidlertid at Tom er i ferd med å legge ut på sitt livs mest spennende eventyr, sammen med resten av midnattsgjengen.

Midnattsgjengen, barneboktips fra Mammutsalget

Kjøp Midnattsgjengen her

Heksene av Roald Dahl

Ingen over og ingen ved siden av! Roald Dahl går aldri av moten. Bøkene hans er elsket av generasjoner – og historiene kryper rett inn i hjertene våre.

Ofte er de ikke rent lite skumle heller! Som denne fantastiske boka, obligatorisk i alle bokhyller.

Møt heksene – de grusomme medlemmene av det Kongelige Selskap til Bekjempelse av Barnemishandling. Det du først og fremst må vite om virkelige hekser, er dette: Virkelige hekser har helt alminnelige klær og ser stort sett ut som kvinner flest. De bor i vanlige hus og har vanlige jobber. Det er derfor det er så vanskelig å fange dem. Det er slike hekser som er på årsmøte på et hotell i England. Og øverst på sakslisten står målet om å forvandle alle barn til mus. Men de grusomme medlemmene i selskapet har ikke regnet med to andre gjester på hotellet, nemlig en gutt og hans smarte norske bestemor.

Heksene, barneboktips fra Mammutsalget

Kjøp Heksene her

Til ungdommen av Linn Skåber og Lisa Aisato

Linn Skåber har intervjuet ungdommer og spurt dem om livet, kviser, fred og savn.

Tekstene har en lett og morsom tone, men i kjent Skåber-stil skinner alvoret igjennom. Boka er nydelig illustrert av Lisa Aisato.

«En sjeldent god ungdomsbok! (…) Jøss, for en debut!» Dagbladet

 

Til ungdommen

Kjøp Til ungdommen her